Kategorie

eBiuletyn-Newsletter

DROŻDŻE HIGH ALCOHOL 21% GERVIN YEAST WINE

DROŻDŻE HIGH ALCOHOL 21% GERVIN YEAST WINE

Jedne z nielicznych mocnych drożdży 21% to bariera nie do pokonania przez inne drożdże. Uniwersalne zastosowanie do mocnych win -dające trwałość przez długie lata.

Więcej szczegółów


9,90 zl brutto


Powiadom mnie kiedy będzie dostępny

Program lojalnościowyNie ma punktów za ten produkt.



Szczepy drożdży Gervin GV4 są używane na całym świecie przez producentów zarówno w dużych winiarniach, zaawansowanych, doświadczonych domowych winiarzy oraz amatorów którzy pragną zrobić własne pierwsze domowe wino.

Bardzo dobra jakość, szybka i pewna praca. Wysoka wydajność tego szczepu, jeden z nielicznych dający największe stężenie alkoholu do 21%.

Przygotowanie:

Do ciepłej wody o temperaturze ~ 30-35C dodać pół łyżeczki cukru i wymieszać. Wsypać drożdże i pozostawić na 15-20minut. Po uwodnieniu dodać do nastawu, całość zamieszać.

Bardzo ważnym elementem silnej i szybkiej pracy jest dodanie pożywki do drożdży –rekomendowanej Activit.

Gwarantuje to efektywną i skuteczną prace z maksymalnymi osiągami do 21% stężenia alkoholu. Moszcze owocowe można wzmocnić dodatkiem cukru    w ilości 200-300g / l w zależności od zawartej fruktozy    w moszczu owocowym. Dodatek cukru powinien odbywać się porcjami (pierwsza część wraz z moszczem) odstępach kilku dniowych (po 4-5 dniach lub kontroli ‘blg” za pomocą winomierza jeżeli wartość początkowa zmierzona spadnie o połowę – dodajemy resztę cukru). 

Opakowanie wystarcza na 20-25l wina.

Termin trwałości drożdży 04.2019r.

Koszyk  

jest pusty

Nowe produkty

Brak nowych produktów na tą chwilę

Reklama