Kategorie

eBiuletyn-Newsletter

WINOMIERZ "3 SKALOWY" -0-23% z CYLINDREM +STOPKA

Winomierz "3 skalowy ”  0-23 % (duży zakres pomiaru). Areometr szerokiego zastosowania zarówno przy produkcji win jak i piw. Posiada 3 skale względem siebie zależne.

Więcej szczegółów


17,00 zl brutto

Program lojalnościowyNie ma punktów za ten produkt.



Winomierz "3 skalowy" 0-23% - posiada 3 skale względem siebie zależne dzięki temu możemy w szybki i łatwy sposób obliczyć i dostosować ilość cukru do pożądanego przez nas stężenia alkoholu biorąc oczywiście pod uwagę „możliwości” zastosowanych drożdży winiarskich, piwnych, gorzelnianych.

Doskonały w przygotowaniu nastawów cukrowych - cukrówek z zastosownaiem drożdży turbo, drożdzy gorzelnianych z uwagi na zwiększona skalę zakresu blg i alkoholu jak i do mocnych win. 


Skale określają:


- 0.980-1,120 ciężar właściwy w 20sC (Specific Gravity)


-0-23 ”blg” – skala cukru (zawartość cukru w roztworze )                                                  (% sugar by weight)


-0-23% - skala alkoholu do obliczania (Alcohol scale)


Do areometru dołączona jest tabela korekcji temperatury oraz instrukcja do obliczania rzeczywistej mocy stężenia alkoholu odczytanego z areometru k
orzystając ze wzoru:

(BLG początkowe - BLG końcowe)/1,938 = potencjana obj. alkoholu


Odczyt dolny - zgodnie z dołączoną instrukcją "oka", dzięki temu winomierzowi możemy dość precyzyjnie określić stężenie alkoholu w przefermentowanym winie, nastawie cukrowym -cukrówce.

 
Zapakowany w etui z przeźroczystego tworzywa w którym można wykonać pomiary. Dodatkowo dołączona jest "stopka", która powoduje pełną stabilność cylindra w którym wykonujemy odczyty /pomiary.

Koszyk  

jest pusty

Nowe produkty

Brak nowych produktów na tą chwilę

Reklama