Kategorie

eBiuletyn-Newsletter

DROŻDŻE DO BIMBRU

Turbo drożdże do bimbru przyspieszają produkcję mocnego trunku o rozpoznawalnym zapachu. Suszone drożdże gorzelnicze pozwalają uzyskać zacier o stężeniu alkoholu ok. 18 % w krótkim czasie 4-6 dni. Przygotowaliśmy dla Państwa drożdże bimbrownicze, na których znajduje się instrukcja. Są to surowce najnowszej generacji. Z ich użyciem fermentacja będzie stabilna i udana, a bimber uzyska konkretną moc. W tym dziale umieściliśmy drożdże na bimber, które są samowystarczalną mieszanką bogatą w pożywkę i witaminy. Polecamy również początkującym gorzelnikom.

Oferujemy drożdże do bimbru zapewniające fermentację bez niespodzianek. Jak zrobić smakowy bimber?

Wyrazisty bimber bez wyczuwalnych drożdży w smaku to pożądany efekt domowych wytwórców mocnego alkoholu. Nie zawsze udaje się uzyskać taki trunek, jest to wręcz trudne i wymaga wprawy w działaniach gorzelniczych. Jeśli użyte zostały Turbo drożdże na bimber, prawdopodobne, że fermentacja postępowała bardzo szybko. W takiej sytuacji możliwe jest, że posmak drożdży będzie obecny w alkoholu. Na szczęście można temu zaradzić, podkręcając smak ulubionym dodatkiem. Świetnie sprawdzają się płatki dębowe, esencje do alkoholu, zaprawki, które wystarczy zalać bimbrem i odstawić na tydzień a drożdże bimbrownicze przestaną być wyczuwalne. Pamiętajmy, że tworząc bimber, warto stosować specjalne Turbo drożdże do bimbru, bo tylko wtedy zyskamy gwarancję fermentacji zakończonej sukcesem. W naszym asortymencie dostępne są drożdże na bimber w saszetkach przeznaczonych do produkcji na różną skalę.

Koszyk  

jest pusty

Nowe produkty

Brak nowych produktów na tą chwilę

Reklama