Kategorie

eBiuletyn-Newsletter

AREOMETR DO NASTAWÓW, WINA, PIWA, "3 SKALOWY" - 5-17% Z CYLINDREM + STOPKA

Areometr "3 skalowy ” 5-17% - szerokiego zastosowania zarówno przy produkcji cukrówek, win, piw. Posiada 3 skale względem siebie zależne.

Więcej szczegółów


17,00 zl brutto


Powiadom mnie kiedy będzie dostępny

Program lojalnościowyNie ma punktów za ten produkt.



Winomierz „3 skalowy ” 5-17%.

Posiada 3 skale względem siebie zależne dzięki temu możemy w szybki i łatwy sposób obliczyć i dostosować ilość cukru do pożądanego przez nas stężenia alkoholu, biorąc oczywiście pod uwagę „możliwości” zastosowanych drożdży winiarskich, piwnych, gorzelnianych.


Skale winomierza określają:


- 0.980-1,120 ciężar właściwy w 20sC (Specific Gravity)


- 0-270g – skala cukru g/l (Sugar scale)


- 5-17 % - potencjalny alkohol w zastosowaniu ilości cukru (Potential alkohol)


Areometr posiada kolorowe „znaczniki” informujące,  kiedy rozpocząć fermentację wina, piwa, nastawu, zacieru oraz kiedy fermentacja jest zakończona. Również dzięki tym kolorom możemy określić rodzaj gotowego wina czy jest ono słodkie, półsłodkie, wytrawne.

 

Jest to rÓwnież uniwersalny i dokładny wskaźnik piwowarski.

Przyrząd  do kontroli stężenia cukru w brzeczce początkowej, szybkości fermentacji i określenia momentu butelkowania (bottle). Pozwala  obliczyć potencjalną zawartość alkoholu w gotowym piwie i winie "potential % alkohol", w zalezności od ilości zastosowanego cukru lub cukrów prostych w słodzie.

 

Zapakowany w etui z przeźroczystego tworzywa w którym można wykonać pomiary- stanowiący cylinder miarowy wraz z stopką ułatwiającą postawienie cylindra - po "wsadzeniu" cylindra do stopki cały "zestaw" jest bardzo stabilny.


Czytelny i prosty w obsłudze z uwagi iż podane są ilości w gramach potrzebego cukru do możliwośic drożdży - zalecany dla każdego początkującego "hobbysty " ;)

Koszyk  

jest pusty

Nowe produkty

Brak nowych produktów na tą chwilę

Reklama